Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Vloerverwarming leggen

Bespaar extra met vloerverwarming in uw woning!
Vrijblijvend contact
24-7 spoedservice

24/7 Spoedreparatie

24/7 Staan wij voor u klaar om alle spoedgevallen z.s.m. te verhelpen!
Binnen 2 uur op locatie

Binnen 2 uur op locatie

Onze specialisten staan binnen 2 uur op locatie, voor een gepaste oplossing!

expert

Expert in totaalbouw

Door het aanbieden van een breed scala aan diensten, is geen klus te gek voor ons!

Vloerverwarming
Vloerverwarming

Vloerverwarming

We kennen het allemaal wel, je stapt de douche uit of ’s nachts toch nog even naar het toilet, en dan? De rillingen lopen over je gehele lijf en het kippenvel is er een stuk sneller dan dat zelfs een plofkip vetgemest kan worden. De IJskoude tegels of vloer weerhouden je er misschien zelfs wel van om naar het toilet te gaan.

Dan is het tijd voor de ideale oplossing, vloerverwarming natuurlijk!

Voordelen vloerverwarming

Voordelen vloerverwarming

In het inleidende deel op deze pagina wezen we er al even op, vloerverwarming heeft vele voordelen. Niet alleen zoals eerder benoemd het besparen van kippenvel door steenkoude tegels bij het gaan naar het toilet of wanneer je uit de douchte stapt. Vloerverwarming heeft echter nog veel meer voordelen. We nemen de belangrijkste voordelen van vloerverwarming op deze pagina met u door.

We leven tegenwoordig in een tijd dat alles steeds duurzamer, goedkoper met minder co2 uitstoot en minder gasverbruik moet. Alles om de planeet te redden. In dit geval lijkt het echter een win-win situatie. Een ander voordeel van vloerverwarming is namelijk dat het positief bijdraagt aan duurzaamheid. Het verbruikt namelijk een stuk minder energie dan reguliere radiatoren.

Verder is ons lichaam gewend om van boven naar onder verwarmd te worden. Je krijgt wanneer je het koud krijgt immers altijd eerst koude voeten toch? Een heerlijk voordeel om dat binnenkort andersom te ervaren! Een stuk comfortabeler, geloof ons maar!

Een volgend voordeel van vloerverwarming is het ruimtebesparende. Reguliere radiatoren nemen in vergelijking met vloerverwarming veel meer ruimte in. Wanneer u kiest voor vloerverwarming dan kunnen de (wij zouden bijna zeggen ouderwetse) radiatoren eruit. Dit bespaard behoorlijk wat ruimte.

Het bijkomend voordeel van vloerverwarming is natuurlijk ook meteen, dat naast het ruimtebesparende voordeel van vloerverwarming, vloerverwarming er ook voor zorgt dat uw huis of appartement er meteen voor het oog een stuk mooier en strakker uitziet.

Door het gebruik van vloerverwarming behaald u ook nog eens voordeel op de energierekening (die de laatste tijd toch al zo hoog was). Dit komt namelijk door de gelijke verdeling van het opwarmen. U verwarmt het gehele oppervlak van de vloer. Daarnaast hoeft de verwarming niet aangejaagd te worden, want de temperatuur komt niet zo laag. Ideaal dus!

Als laatst grote voordeel is vloerverwarming ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid. Fabeltje… hoor ik u denken. Nou, nee hoor! Bij vloerverwarming ontstaat er namelijk een stuk minder luchtcirculatie. Hierdoor dwarrelen er veel minder luchtdeeltjes rond en is uw huis een stuk hygiënischer.

Kort samengevat de belangrijkste voordelen van vloerverwarming nog eens op een rij. De voordelen van vloerverwarming:

 • Geen koude voeten meer;
 • Comfortabel verwarmd worden;
 • Ruimte besparend;
 • Strakker en mooier;
 • Kosten besparend;
 • Beter voor de gezondheid.

Neem direct contact op om uw vloerverwarming te laten aanleggen en te genieten van alle voordelen.

Vloerverwarming leggen
Vloerverwarming leggen

Waar op letten bij vloerverwarming?

Nu u bekend bent met alle voordelen van vloerverwarming kan u waarschijnlijk al niet meer wachten om uw vloerverwarming aan te schaffen. Het is wel belangrijk dat u dan natuurlijk op de hoogte bent waar u op  moet letten bij het aanschaffen en aan laten leggen van vloerverwarming.

Eigenlijk is het allemaal niet zo heel erg ingewikkeld, maar wel erg belangrijk. De belangrijkste vraag is eigenlijk, wat voor vloerafwerking wilt u toepassen? Dit heeft namelijk alles te maken met droogbouw en natbouw. Wat dit precies inhoud wordt haarfijn uitgelegd onder het volgende kopje.

Naast het stellen van deze vraag zijn er natuurlijk nog een hoop andere zaken waar van gezegd kan worden dat het belangrijk is om op te letten. Deze zijn van ondergeschikt belang, maar hebben wel degelijk invloed op het uiteindelijke resultaat.

Per type vloerverwarming, is er natuurlijk een bepaald ruimteverlies, isolatievereiste, ondergrondvereiste en ga zo maar door. Verderop op deze pagina beschrijven we per type de voordelen en nadelen. Dit is hetgeen waar u goed op moet letten bij het kiezen van uw vloerverwarming.

Wat is het verschil tussen droogbouw en natbouw vloerverwarming?

Belangrijk om in het achterhoofd te houden bij het kiezen vloerverwarming is de toepassing in droogbouw of natbouw. Maar om hier in een keuze te kunnen maken is het natuurlijk wel belangrijk dat je het verschil tussen droogbouw en natbouw vloerverwarming weet.

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen direct in de cementdekvloer of anhydrietvloet geplaatst. Dit gebeurd meestal bij nieuwbouwhuizen omdat het dan een kleine moeite is om dit meteen mee te nemen. Deze vorm kost echter de meeste hoogte, van 16 tot soms wel 20 cm. Hier tegenover staat dan wel weer dat alle type vloeren hierop kunnen worden toegepast. Dit is het meest toegepaste type.

Bij droogbouw zitten de verwarmingsbuizen verwerkt in voorgevormde isolatieplaten. Deze dienen als warmtegeleider. In het geval van droogbouw is het niet mogelijk om alle vloeren er op toe te passen. Bij droogbouw is het namelijk noodzakelijk om een zwevende vloer aan te brengen. Zoals bijvoorbeeld laminaat. Droogbouw is ideaal om aan te brengen tijdens de verbouwing van een bestaande woning en op een houten draagvloer. Bijkomend voordeel is wel dat dit type slechts 6 cm hoogte in beslag neemt!

Vloerverwarming aanleggen door Visiontotaalbouw

Waar op letten bij vloerverwarming?

Verschillende soorten vloerverwarming

Omdat vloerverwarming in veel verschillende vormen voor komt, nemen wij de meest voorkomende soorten met u door. We hebben ze voor de overzichtelijkheid ingedeeld per type met een toelichting voor het toepassen in nieuwbouw (natbouw) of renovatie bij het infrezen of bijvoorbeeld in het geval van een houten draagvloer (droogbouw).

 • Elektrische vloerverwarming

Binnen de categorie elektrische vloerverwarmingen valt eigenlijk onderscheid te maken in drie deel categorieën. Zo heb je:

 1. Elektrische vloerverwarming door matten;
 2. Elektrische vloerverwarming door kabels;
 3. Elektrische vloerverwarming door folie.

Het toepassen van een elektrische vloerverwarming kan een optie zijn in ruimtes die normaal niet verwarmd zijn. Het toepassen van elektrische vloerverwarming gebeurd zelden bij renovaties of nieuwbouw. Het voordeel aan elektrische vloerverwarming is dat dit vrijwel geen hoogte in beslag neemt en makkelijk aan te brengen is.

Het nadeel aan elektrische vloerverwarming is echter dat het vaak verhoudingsgewijs meer kost. Zeker als het voor veelvoudig gebruik is, kunnen de energiekosten snel oplopen.

 

 • Warm water vloerverwarming

Bij warm water vloerverwarming wordt er warm water geleidt door een buizenstelstel. In het geval van natbouw, worden deze buizen aangebracht in de cementdekvloer.

Deze toepassing is ook mogelijk voor droogbouw, hierbij lopen de leidingen door isolatieplaten. Deze platen zijn in verschillende toepassingen verkrijgbaar.

In het geval dat u in een bestaand huis woont met een betonnen vloer, kan deze vorm ook tijdens een renovatie worden ingefreesd.

Dit type is het meest voorkomend en het goedkoopste type vloerverwarming.

 • Infrarood Vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is eigenlijk net als elektrische vloerverwarming. De kosten vallen wat hoger uit, zeker bij regelmatig gebruik. Infrarood vloerverwarming, is beschikbaar in de vorm van matten. Daarnaast is er nog een overeenkomst, namelijk de elektriciteit welke ook dit type vloerverwarming nodig heeft.

De infraroodstralen warmen niet alleen de vloer op, maar ook de objecten in de ruimte waar deze zijn aangebracht. Infrarood vloerverwarming is voornamelijk ideaal in het geval dat je vloerbedekking toepast.

Vloerverwarming infrezen

Kortom je kunt het beste kiezen voor warm water vloerverwarming. Deze vorm komt het meeste voor en is qua kosten, zeker op de lange termijn het voordeligst. Wanneer u een nieuwbouw woning laat bouwen kunt u hier direct voor kiezen. Wanneer u al een bestaande woning heeft en de ondergrond is van beton dan kunnen wij uw vloerverwarming infrezen.

Bij het infrezen van de vloerverwarming wordt met een speciaal daarvoor bestemde frees, gleuven gefreesd. Hierin worden vervolgens de warm water vloerverwarmingsleidingen aangebracht.

Vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming is nog een heel klusje. Standaard worden de buizen gelegd in slakkenhuis vorm. Het is echter het beste om dit aan een vakman over te laten. Het aanleggen van vloerverwarming komt namelijk nogal precies. Niet alleen omdat het belangrijk is dat bijvoorbeeld de aan- en afvoer van het systeem op de juiste afstand ligt om de warmte zo gelijkmatig mogelijk te verdelen.

Maar des te meer omdat uw afwerkvloer er over heen is gelegd. U wilt ten allen tijd voorkomen dat uw vloer nog een keer open gemaakt moet worden en u vervolgens met dubbele kosten komt te zitten.

Kortom laat het aanleggen van uw vloerverwarming professioneel gebeuren. Neem contact op met VIsion Totaalbouw. Wij kunnen het aanleggen van uw vloerverwarming geheel ontzorgen!

Kosten vloerverwarming

De kosten voor vloerverwarming lopen nogal uiteen. Dusdanig dat er niet echt makkelijk een inschatting valt te maken wat de kosten zijn voor het aanleggen van vloerverwarming. Dit komt omdat er nogal wat bepalende factoren zijn. Nog meer dan normaal.

We zetten de belangrijkste kostenbepalende factoren voor het aanleggen van vloerverwarming voor u op een rijtje. De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming worden voornamelijk bepaald door:

 • Oppervlakte van de te plaatsen vloerverwarming;
 • Type aan te brengen vloerverwarming;
 • Natbouw of droogbouw;
 • Eventueel afwerking van de muren.

Kortom een inschatting kan zeer uiteenlopend zijn. Vision Totaalbouw kan voor u een geheel vrijblijvende offerte op maat maken. Neem direct contact op en zie wat uw vloerverwarming gaat kosten.

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.
Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Wees geen vreemde, laat van je horen!

Neem volledig vrijblijvend contact op voor een gratis dakinspectie. Geen voorrijkosten! 
Vrijblijvend contact