Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Schoorsteen lood vervangen

Laat ons uw project volledig ontzorgen!

24-7 spoedservice

24/7 Spoedreparatie

24/7 Staan wij voor u klaar om alle spoedgevallen z.s.m. te verhelpen!
Binnen 2 uur op locatie

Binnen 2 uur op locatie

Onze specialisten staan binnen 2 uur op locatie, voor een gepaste oplossing!

expert

Expert in totaalbouw

Door het aanbieden van een breed scala aan diensten, is geen klus te gek voor ons!

Schoorsteen lood vervangen
Schoorsteen lood vervangen

Schoorsteen lood vervangen

Een belangrijk onderdeel van je schoorsteen is het schoorsteen lood. Het schoorsteen lood zorgt er namelijk voor dat er geen water tussen de schoorsteen en de dakbedekking op het dakbeschot terecht komt. Zo zorgt het ervoor dat er geen rot of schimmel kan ontstaan en het dakbeschot of de isolatie niet kan aantasten.

Wanneer schoorsteen lood vervangen

Wanneer schoorsteen lood vervangen?

Gezien deze zeer belangrijke functie om lekkages, rot en schimmel te voorkomen, is het belangrijk om schoorsteen lood op tijd te vervangen. Maar wanneer moet schoorsteen lood nou eigenlijk echt vervangen worden?

Het vervangen van schoorsteen lood is verstandig op een aantal kritieke momenten. De belangrijkste kritieke momenten wanneer schoorsteen lood vervangen moet worden is:

Het moment dat de levensduur van uw schoorsteen lood verstreken is. De levensduur van schoorsteen lood is gemiddeld ca. 20 tot 30 jaar. Grote kans dat de levensduur van uw schoorsteen lood inmiddels is verstreken. Het is aan het einde van de levensduur van uw schoorsteen lood altijd verstandig om schoorsteen lood te vervangen. Wanneer u te lang wacht met het vervangen van uw schoorsteen lood vervangen kan dit namelijk resulteren in lekkages, schade aan uw dakbeschot of zelfs uw dakisolatie.

Wanneer u ook zeker uw schoorsteen lood moet vervangen is wanneer er scheurtjes in ontstaan. Door temperatuurswisselingen is het mogelijk dat uw schoorsteen lood eerder schade kan oplopen. Deze schade bestaat uit kleine scheurtjes in het lood van uw schoorsteen. Om vast te stellen wat de staat van uw lood is, kunt u het beste een gratis dakinspectie laten uitvoeren.

Het kan zo zijn dat u al lekkages, rot of schimmel ondervindt. In dit geval is het ook verstandig om uw schoorsteen lood te laten vervangen. Deze verschijnselen kunnen echter ook veroorzaakt worden door andere zwakke plekken op uw dak. Wij adviseren daarom altijd eerst een gratis dakinspectie in te plannen. Zo bent u er zeker van dat u niet onnodig uw schoorsteen lood ontvangt.

Neem direct contact op voor een gratis dakinspectie.

Schoorsteen lood vervangen of repareren

Schoorsteen lood vervangen of repareren?

Uw schoorsteen lood is aan vervanging toe. De ervaring leert echter dat er dakdekkers zijn die zogeheten reparaties uitvoeren. Wij doen dit niet! Het repareren van lood van de schoorsteen is dweilen met de kraan open. Inderdaad het is een tijdelijke oplossing om je schoorsteen lood te repareren. Echter in vrijwel alle gevallen zijn de problemen dan binnen een jaar weer terug.

Wij adviseren altijd om schoorsteen lood te vervangen. In heel uitzonderlijke situaties als er echt sprake is van zeer beperkte schade kan het nog wel eens gerepareerd worden.

Maar in de meeste gevallen is het verstandiger, duurzamer en beter om uw schoorsteen lood direct te vervangen. Dit omdat het na het vervangen weer tientallen jaren meegaat. U krijgt bij Visiontotaalbouw ook altijd, 15 jaar garantie op het vervangen van schoorsteen lood.

Tot slot is het ook veel beter voor uw portemonnee, steeds reparaties laten uitvoeren die het minder dan een jaar goed waterdicht maken, is een stuk kostbaarder dan in één keer door de zure appel bijten!

Kosten schoorsteen lood vervangen

Kosten lood vervangen schoorsteen 

De kosten voor het vervangen van schoorsteen lood kunnen nogal variëren. Dit hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factoren hier zijn hieronder opgesomd.

De kosten voor het vervangen van schoorsteen lood worden voornamelijk bepaald door de lengte van de omtrek. De omtrek bepaald namelijk de benodigde hoeveelheid lood en het aantal werkuren. Een belangrijke bepalende factor voor de hoogte van de kosten voor het vervangen van schoorsteen lood.

Daarnaast is het ook van belang hoe gemakkelijk uw schoorsteen te bereiken valt, is een steiger plaatsen noodzakelijk, is er ruimte om een steiger te plaatsen, hoe hoog moet deze steiger opgebouwd worden of moet er naar een alternatieve wijze worden gekeken. Ook dit is belangrijk om de kosten voor het vervangen van het lood van de schoorsteen vast te kunnen stellen.

Kortom, u kunt het best contact opnemen met Vision Totaalbouw voor een offerte op maat. In enkele gevallen lukt dit digitaal, in andere gevallen wordt er eerst door een expert van Vision Totaalbouw een volledig gratis dakinspectie uitgevoerd. Zo ontvangt u altijd een gegarandeerde prijs.

Neem direct contact op met Visiontotaalbouw voor een offerte op maat!

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Zoals de naam al aangeeft zijn wij gespecialiseerd in totaalbouw. Bent u opzoek naar een bedrijf voor complete renovatie van uw huis, dan bent u bij Visontotaalbouw aan het juiste adres. Ook voor kleine reparaties of storingen staan wij voor u klaar! 

Waarom kiezen voor ons?

  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Storingsdienst
  • Binnen 2 uur op locatie
  • Gecertificeerde medewerkers
  • Altijd garantie op papier
  • Tot 20 jaar garantie op onze diensten

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.

Portfolio / Recente klantcases

Visiontotaalbouw

De vakman met de juiste visie

Laat ons uw project volledig ontzorgen!