Schoorsteen verouderd

Schoorsteen Lekkage

Laat ons uw project volledig ontzorgen!

24-7 spoedservice

24/7 Spoedreparatie

24/7 Staan wij voor u klaar om alle spoedgevallen z.s.m. te verhelpen!
Binnen 2 uur op locatie

Binnen 2 uur op locatie

Onze specialisten staan binnen 2 uur op locatie, voor een gepaste oplossing!

expert

Expert in totaalbouw

Door het aanbieden van een breed scala aan diensten, is geen klus te gek voor ons!

Schoorsteen lekkage
Schoorsteen verouderd - lekkage

Schoorsteen lekkage

Uw schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw dak. Nu kan het voorkomen dat door het verlopen van de levensduur, de kwaliteit verslechterd. Het kan nogal schrikken zijn als uw schoorsteen water lekt. Dat is begrijpelijk. Op deze pagina nemen wij u mee wat te doen als uw schoorsteen lekt. Wanneer er water lekt uit uw schoorsteen of er langs uw schoorsteen water lekt, dan spreken wij van een schoorsteen lekkage.

Schoorsteen lekkage bovenplaat

Schoorsteen lekkage opsporen

Het opsporen van een lekkage is meestal niet zo makkelijk. Maar wanneer er water uit uw schoorsteen lekt, langs uw schoorsteen lekt of er in de buurt van uw schoorsteen vochtplekken ontstaan in het plafond, dan is het vrijwel altijd een schoorsteen lekkage.

Het kan natuurlijk ook zijn dat er water lekt vanaf een andere plek op het dak. Wanneer dit water richting de schoorsteen lekt, dan kan het lijken op een schoorsteen lekkage maar daarom hoeft dit nog niet zo te zijn!

Wanneer u last heeft van water dat naar binnen lekt of sijpelt dan kunt u voordat u een reparatie laat uitvoeren het best een gratis dakinspectie laten uitvoeren. Onze ervaren dakspecialisten hebben jarenlange ervaring in het opsporen van dak lekkages!

Plan daarom nu uw gratis dakinspectie in, om uw dak lekkage zo snel mogelijk op te lossen!

Schoorsteen lekkage lood

Waar komt een schoorsteen lekkage meestal uit voort? Een schoorsteen lekkage kan eigenlijk op twee manieren ontstaan. De eerste manier is door het poreus worden van de voegen van de schoorsteen. Deze wijze van lekkage is de minst voorkomende. In dit geval is het renoveren van uw schoorsteen noodzakelijk. Echter, wij attenderen u er op laat u niet zomaar iets aanpraten en maak altijd gebruik van de volledig kosteloze dakinspectie!

De veel meer voorkomende oorzaak van schoorsteen lekkage, of nou ja eigenlijk de meest voorkomende oorzaak van schoorsteen lekkage, is schoorsteen lekkage door het schoorsteen lood. Het schoorsteen lood heeft namelijk vaak een levensduur van 30 tot 40 jaar. Grote kans dat deze is gaan scheuren door weersinvloeden.

Kortom, plan direct een dakinspectie in om de staat van uw schoorsteen lood te controleren!

Wat andere klanten zeggen!

reviews Visiontotaalbouw
reviews Visiontotaalbouw
Schoorsteen lekkage lood

Schoorsteen lekkage oplossen

Het oplossen van schoorsteen lekkage. Eigenlijk hebben we het zojuist op deze pagina al even benoemd. Maar het oplossen van een schoorsteen lekkage is eigenlijk grofweg te verdelen in twee groepen.

De eerste groep is schoorsteen lekkage door poreuze voegen. In dit geval is het nodig om uw schoorsteen te renoveren. Bij het renoveren wordt uw schoorsteen opnieuw gevoegd en wordt ook vaak de bovenplaat opnieuw gemetseld. Hiermee is de schoorsteen lekkage wanneer deze is ontstaan door poreuze voegen opgelost. Om u te verzekeren van een nog langere periode genieten van een schoorsteen zonder lekkage, wordt deze aanvullend ook nog een geïmpregneerd. Door het impregneren is uw schoorsteen bovenop de standaard levensduur nog eens jaren extra beschermd tegen water en aangroei van mossen.

Kosten schoorsteen lekkage

De kosten voor het opsporen van een lekkage die zijn Vision Totaalbouw precies 0 euro. Middels een gratis dakinspectie spoort een ervaren dakexpert vakkundig het lek op.

Vervolgens is het afhankelijk waar de lekkage zich op het dak bevindt hoe veel kosten hier mee gepaard gaan. In veel gevallen zal er sprake zijn van het noodzakelijk vervangen van het schoorsteen lood om de schoorsteen lekkage op te lossen. De kosten voor het vervangen van het schoorsteen lood en dus het oplossen van de schoorsteen lekkage kunnen door specifieke omstandigheden uiteenlopend zijn, maar liggen gemiddeld tussen de 1.000 en 1.500 euro.

Aandachtspunt hierbij is dat de kosten kunnen afwijken! Er zijn gevallen waarbij bijvoorbeeld niet al het lood vervangen behoefd te worden, het schoorsteen lood overlaagd kan worden of wanneer het lood bijvoorbeeld omhoog gewaaid is en uitsluitend terug geklopt hoeft te worden. Maar in uitzonderlijke gevallen kan het ook zo zijn dat de kosten hoger uitvallen, wanneer er bijvoorbeeld meer schade is aan het dakbeschot, de dakisolatie, de voegen van de schoorsteen of zelfs de bovenplaat van de schoorsteen.

Om een duidelijk inzicht te krijgen in de kosten voor het oplossen van uw schoorsteen lekkage en om te voorkomen dat u voor onverwachte verassingen komt te staan, is het altijd raadzaam om geheel kosteloos een dakinspectie in te plannen.

Na een geheel kosteloze dakinspecte maken wij een geheel vrijblijvende offerte op. Zo weet u exact wat de kosten zijn voor het oplossen van uw schoorsteen lekkage.

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.

Portfolio / Recente klantcases

Visiontotaalbouw

De vakman met de juiste visie

Laat ons uw project volledig ontzorgen!