Schoorsteen verouderd

Schoorsteen renoveren

Laat ons uw project volledig ontzorgen!

Schoorsteen renoveren
Schoorsteen renoveren

Schoorsteen renoveren

Het is weer zover, tijd om de schoorsteen te renoveren. Toch stiekem wel een beetje de kers op de taart. Maar zoals bij alle toppings, beginnen ze naar verloop van tijd te verleppen.

Neem direct contact op om uw schoorsteen te laten renoveren, of lees meer informatie over het renoveren van uw schoorsteen op deze pagina.

Schoorsteen renovatie

Wanneer schoorsteen renoveren?

Niets is onderhoudsvrij en dat weet iedereen natuurlijk. Uw auto heeft de APK-keuring om te bekijken of deze nog aan alle veiligheidseisen voldoet en de grote en kleine onderhoudsbeurt volgen elkaar iedere kilometermijlpaal getrouw op. Zo bent u verzekerd van een goed werkend en bovenal veilig voertuig.

Maar wanneer is uw schoorsteen aan onderhoud toe, of zoals wij het omschrijven wanneer moet uw schoorsteen gerenoveerd worden? Nou, dit is lastig op één lijntje te knippen. Wanneer renoveren van uw schoorsteen het meest verstandig is, is voordat er problemen of veiligheidskwesties ontstaan. Welke problemen zich er precies voor kunnen doen, lichten we toe onder het volgende kopje.

Omdat u natuurlijk niet weet wanneer deze problemen zich voor gaan doen als u ze (gelukkig) nog niet ondervonden heeft is het raadzaam met regelmaat de staat van uw dak te laten bekijken.   

Daarnaast kan het zijn dat u, dit stadium al voorbij bent en al problemen ondervind. Dan is het vanzelfsprekend verstandig om direct het renoveren van uw schoorsteen te laten uitvoeren.

Neem direct contact op met ons om het renoveren van uw schoorsteen op te gaan pakken!

Wanneer u preventief op zoek was naar het geschikte tijdstip van renoveren van uw schoorsteen dan is het verstandig dit in ieder geval te doen voor het verlopen van de levensduur. De levensduur van een schoorsteen is in de meeste gevallen 10 jaar. Na 10 jaar kunnen de eerste problemen zich aandienen, dit is een beetje afhankelijk van weersomstandigheden zoals wind, kou, warmte en neerslag. U kunt gratis door Visiontotaalbouw een dakinspectie laten uitvoeren. Hierbij doen wij uitgebreid verslag van de huidige staat van uw dak.

Plan direct een gratis dakinspectie in om de staat van uw schoorsteen duidelijk in beeld te krijgen.

Zelfs wanneer u, zich in geen van bovenstaande punten herkent is het goed om te weten wanneer het renoveren van uw schoorsteen zich gaat aandienen. Plan daarom met regelmaat (lees elke 1 á 2 jaar) een gratis dakinspectie in. Een dakinspectie is altijd geheel kosteloos! Zo bent u altijd op de hoogte van de staat van uw dak! Eventuele problemen signaleert u tijdig! Onderhoud voorkomt renovatie en renovatie voorkomt vervangen!

Houd ook zicht op de staat van uw dak en plan direct een gratis dakinspectie in!

Kortom wanneer schoorsteen renoveren? Uw schoorsteen kunt u het beste laten renoveren als:

  • Direct wanneer er problemen zijn ontstaan (zoals lekkages);
  • Laten inspecteren voordat u gaat stoken (brandveiligheid);
  • Laten inspecteren (voor het verlopen van de levensduur);
  • Preventief (twee)jaarlijks laten inspecteren (ter voorkoming).
Waarom schoorsteen renoveren

Waarom schoorsteen renoveren?

Nu u weet wanneer het juiste moment is om uw schoorsteen te laten renoveren wilt u ook graag weten waarom. Waarom het renoveren van uw schoorsteen belangrijk is, is vrij eenvoudig samen te vatten. Het renoveren van uw schoorsteen heeft namelijk een aantal functies.

In de eerste plaats lekkages, doordat uw schoorsteen door weer en wind op het dak staat worden de voegen naarmate van tijd poreus. Dit zorgt ervoor dat de stevigheid van de voegen afneemt, ze mogelijk afbrokkelen en water doorlaten. Dit resulteert vrijwel altijd in lekkages. Ook kan het schoorsteenlood naar mate van tijd gaan scheuren. Hierdoor is deze dus niet meer waterdicht. Ook hierdoor kunnen lekkages ontstaan.

Daarnaast is het mogelijk dat er door de wind of door de vogels natuurlijk materiaal in uw schoorsteen beland. Denk aan takjes en dergelijke. Zeker wanneer u, uw schoorsteen in de winter nog gebruikt om uw haard lekker op te stoken, kan dit zorgen voor het ontstaan van een brand. Ook het voorkomen van brand is dus een belangrijke waarom voor het renoveren van uw schoorsteen. Wilt u overigens definitief af van dit risico? Laat een schoorsteenkapje aanbrengen! Informeer naar de mogelijkheden!

Beide eerdere redenen om uw schoorsteen te renoveren kunnen op den duur zorgen voor extra schade. Ter voorkoming van bijvoorbeeld rot aan het dakbeschot, waterschade aan uw inboedel of in het ergste geval het afbranden van uw gehele huis, is het verstandig uw schoorsteen te renoveren.

Kortom waarom uw schoorsteen renoveren?

  • Voorkomt lekkages;
  • Voorkomt schoorsteenbrand;
  • Voorkomt  gevolgschade!

Neem direct contact op om uw schoorsteen te laten renoveren!

Schoorsteen laten renoveren

Wat moet er gebeuren bij renoveren schoorsteen?

Het renoveren van uw schoorsteen, wat komt daar nu bij kijken? Eigenlijk valt he renoveren van uw schoorsteen in te delen in 3 stappen. Deze 3 stappen, lopen wij met u door op deze pagina.

Stap 1: Schoorsteen schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om voor het starten van het daadwerkelijk renoveren van uw schoorsteen, uw schoorsteen goed schoon te maken. Hierbij wordt eerst het grove materiaal wat zich in, op en rond de schoorsteen bevind verwijdert.

Vervolgens wordt middels een speciale borstel uw schoorsteen volledig vrij gemaakt van mossen en overig klevend materiaal.

Stap 2: Schoorsteen renoveren en voegen

Wanneer uw schoorsteen vrij is van grof en klevend materiaal kan gestart worden met de volgende stap. De oude voegen worden vakkundig verwijdert. Eventueel afgebrokkelde delen van stenen worden vervangen voor nieuwe stenen. Daarna worden de voegen opnieuw gevoegd.

Stap 3: Schoorsteen impregneren

Wanneer uw schoorsteen opnieuw gevoegd is en daarvoor voorzien is van (indien nodig) nieuwe stenen. Dan kan er vervolgens gestart worden met het impregneren van de schoorsteen. Het impregneren van de schoorsteen is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen zo lang mogelijk beschermd is. Bij het impregneren wordt er een waterafstotende laag aangebracht over uw schoorsteen. Naast dat deze laag water afstoot, zorgt dit er ook voor dat er zich geen mossen gaan hechten. Zo heeft u naast een waterafstotende kwalitatief hoogwaardige schoorsteen ook nog eens de komende jaren een mooi en schoon ogend resultaat!

Kosten schoorsteen renoveren

De kosten voor het renoveren van uw schoorsteen zijn nogal uiteenlopend. Daarom is er niet echt een eenduidig antwoord te geven wat exact de kosten voor het renoveren van uw schoorsteen zijn. De kosten voor het renoveren van uw schoorsteen zijn afhankelijk van een aantal zaken.

Dit hangt namelijk voornamelijk af van de staat van uw schoorsteen. Moeten er veel stenen vervangen worden, is uw schoorsteen in de afgelopen jaren sterk vervallen?

Daarnaast is de bereikbaarheid van uw schoorsteen van belang. Zit deze op het platte dak of op het schuine dak?

Ook is het van belang of het bijvoorbeeld noodzakelijk is om een steiger te bouwen, hoe hoog deze steiger moet zijn en of deze steiger gemakkelijk geplaatst kan worden.

Tot slot kan het zijn dat er bijvoorbeeld meer nodig is dan alleen het renoveren van de schoorsteen, moet het schoorsteen lood bijvoorbeeld ook vervangen worden, of moet ook de bovenplaat verwijdert worden? Al deze factoren spelen mee in het bepalen van de prijs.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor het renoveren van uw schoorsteen is het dus verstandig om contact op te nemen. Wij maken voor u dan een kostenoverzicht wat er precies in uw geval van toepassing is.

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte op maat!

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.

Portfolio / Recente klantcases

Visiontotaalbouw

De vakman met de juiste visie

Laat ons uw project volledig ontzorgen!