Nokvorsten vervangen

Laat ons uw project volledig ontzorgen!

Nokvorsten vervangen
Cement nokvorsten

Nokvorsten vervangen

Uw nokvorsten ze zijn het afdekkende hoedje op uw pannendak. Nokvorsten zijn de afscherming van de nok en het verbindingsstuk tussen beide zijden van het hellende dak. Als belangrijkste functie hebben de nokvorsten het beschermen van de nok en het voorkomen van water onder uw pannendak. Een belangrijk onderdeel van uw dak dus.

Ventilerende nokvorsten vervangen

Wanneer nokvorsten vervangen?

Zo’n belangrijk onderdeel van uw dak moet altijd goed functioneren. Het onderhouden van nokvorsten is eigenlijk niet te doen. Sommige dakdekkers bieden aan dat ze uw nokvorsten kunnen onderhouden. Hierbij smeren ze de nokvorsten aan met een soort pasta. Dit soort pasta’s gebruiken wij niet. Deze pasta’s zijn onbetrouwbaar en geven slechts voor korte duur bescherming.

Nokvorsten hebben een levensduur van ongeveer 40 jaar. Wanneer de levensduur van uw nokvorsten verstreken is, is het verstandig om deze te vervangen.

Verder is het noodzakelijk om uw nokvorsten te vervangen wanneer u, problemen ondervindt. Denk hierbij aan lekkages. Om exact op te sporen of uw nokvorsten zorgen voor lekkage, kunt u het beste een gratis dakinspectie inplannen. Een dakinspectie is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

Tot slot kan het ook zo zijn dat uw nokvorsten poreus zijn geworden. Het poreus worden van uw pannen kan eerder gebeuren dan het verstrijken van de levensduur van uw nokvorsten. Door weersomstandigheden en met name temperatuurswisselingen kunnen kleine scheurtjes ontstaan in uw nokvorsten. Het is dan van belang om uw nokvorsten te vervangen. Om erachter te komen of uw nokvorsten poreus zijn, kunt u het best gebruik maken van onze gratis dakinspectie.

Plan direct een dakinspectie in en krijg een goed beeld van de staat van uw nokvorsten!

Tot slot kan het ook zijn dat u voor het esthetisch beeld uw nokvorsten wilt vervangen. Simpelweg om weer te genieten van die frisse uitstraling.

Kortom, wanneer uw nokvorsten vervangen moeten worden:

  • Bij het verstrijken van de levensduur;
  • Bij het ondervinden van problemen (voor de zekerheid dakinspectie);
  • Bij het poreus zijn van uw nokvorsten (voor de zekerheid dakinspectie);
  • Voor het esthetisch beeld.
Cement nokvorsten

Soorten nokvorsten

Nokvorsten, ze zijn er in verschillende kleuren, vormen en van verschillende materialen. De keuze is reuze! Vision Totaalbouw kan vrijwel elk type nokvorsten voor u leveren en aanbrengen!

Omdat deze pagina te lang wordt als we ieder type apart moeten behandelen nemen we alleen de hoofdcategorieën met u door.

Soorten nokvorsten zijn het gemakkelijkst onder te verdelen in cementnokvorsten en ventilerende nokvorsten.

Van beide type nokvorsten zijn ze voor alle dakpannen wel in een bijpassende vorm en kleur te vinden. Het hoofdzakelijke verschil tussen de ventilerende nokvorst en de cementnokvorsten is, zoals de naam al zegt: De cementnokvorsten worden door cement vast gezet op de nok en de ventilerende nokvorsten worden vastgezet op de nokbalk welke gemonteerd is op de ruitersteen.

Met ventilerende nokvorsten wordt de ruimte tussen uw pannendak en het dakbeschot geventileerd. Zo verdrijft u het vocht en voorkomt u schimmel!

Nokvorsten vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van nokvorsten kunnen nogal variëren. De kosten voor het vervangen van de nokvorsten worden hoofdzakelijk bepaald door drie factoren.

Ten eerste, de lengte van de nok waar de nokvorsten gemonteerd moeten worden. Als uw nok slechts 10 meter is, dan is dat vanzelfsprekend een stuk goedkoper dan nokvorsten monteren op een nok van 35 meter.

Ten tweede, is het van belang of u ventilerende nokvorsten wilt laten aanbrengen of gewoon reguliere nokvorsten. Zo zijn cementvorsten goedkoper in aanschaf en zijn het nokvorsten die makkelijker te vervangen zijn.

Ten derde, is het prijsbepalend welk type nokvorst er moet worden geleverd en aangebracht. Onder de nokvorsten uit beide prijscategorieën is er ook nog sprake van een prijsverschil.

Het geven van een eenduidig kostenbeeld voor het vervangen van nokvorsten is dan ook lastig. Kortom worden de kosten bepaald door:

  • Lengte van de nok;
  • Ventilerende of cementnokvorsten;
  • Type nokvorst.

Om de kosten voor het vervangen van nokvorsten in uw geval te weten te komen, kunt u contact opnemen met Visiontotaalbouw.

Klik hier voor een vrijblijvende offerte op maat!

Hoe kan u ons contacteren?

Telefonisch
contact

2

Offerte

aanvragen

3

Mail 

contactmoment

4

Contact formulier website

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.

Portfolio / Recente klantcases

Visiontotaalbouw

De vakman met de juiste visie

Laat ons uw project volledig ontzorgen!