Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Elektra professioneel vervangen

Laat ons uw complete elektra in en buiten uw huis ontzorgen!
Vrijblijvend contact
24-7 spoedservice

24/7 Spoedreparatie

24/7 Staan wij voor u klaar om alle spoedgevallen z.s.m. te verhelpen!
Binnen 2 uur op locatie

Binnen 2 uur op locatie

Onze specialisten staan binnen 2 uur op locatie, voor een gepaste oplossing!

expert

Expert in totaalbouw

Door het aanbieden van een breed scala aan diensten, is geen klus te gek voor ons!

Elektra vervangen
Elektra vervangen

Elektra vervangen

De levensduur van koperen elektra is 30 tot 50 jaar. Als u al een wat oudere woning heeft is de kans groot dat deze dus inmiddels aan vervanging toe is. Zeker wanneer het aluminium elektra betreft. In deze blog vertellen wij u, wat elektra is, wanneer die vervangen moet worden, hoe u de noodzaak van vervanging kunt herkennen en wat de kosten voor het vervangen van elektra is.

Elektra wat is het?

Elektra je vind het eigenlijk overal en je hebt het overal voor nodig. Je telefoon en laptop moeten immers toch opgeladen worden. Maar ook de verlichting in je huis, de TV, magnetron, veel keukenapparaten en de koelkast en vriezer, ze werken allemaal op stroom. Iedereen is dan ook afhankelijk van elektra, misschien nog wel meer dan je jezelf eigenlijk realiseerde. Het is dan ook wel prettig als de elektra bij jou thuis goed werkt. 

Wanneer elektra vervangen
Wanneer elektra vervangen

Wanneer Elektra vervangen?

Zoals eigenlijk het standaardmotto luidt ‘niets is onderhoudsvrij’, dit geldt ook zeker voor elektra. Elektra is slijtagegevoelig. Simpelweg bestaat elektra bedrading uit een kern en een mantelbuis. De kern geleid de stroom en de mantelbuis beschermd de kern, voorkomt contact met andere bedrading (kortsluiting) en bijvoorbeeld het afgeven van schokken aan de consument. In de elektra zijn er eigenlijk grofweg twee type kernen, vroeger (lees 50 jaar geleden) bestond de kern v an de elektra bedrading eigenlijk altijd uit aluminium. Tegenwoordig bestaat deze normaliter uit koper.

Het moment van vervangen verschilt per type bedrading, bestaat de kern uit aluminium dan is het vervangen op een ander moment noodzakelijk dan dat de kern bestaat uit koper.

Onderstaand een aantal factoren waaraan u kunt herkennen of uw elektra aan vervanging toe is. Uw elektra is zeker aan vervanging toe als u één of meerdere van onderstaande verschijnselen herkend.

 1. Flikkerende lampen
 2. Brandlucht
 3. Schokjes van de bedrading
 4. Regelmatig doorslaan stoppen
 5. Vonken bij aansluiten apparaat


Alle bovenstaande factoren duiden erop dat uw elektra echt aan vervanging toe zijn! Deze factoren kunnen in het ergste geval zorgen voor het ontstaan van een brand!

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies wanneer u één van deze factoren herkend!

Hoe slijt elektra?

U merkt er (bijna) niks van en de kern van de bedrading blijft zijn functie echt wel vervullen. Echter is het zo dat het niet zo zeer gaat om de kern, maar juist om de mantel van de kern. Deze zorgt ervoor dat de kernen elkaar niet raken. Maar deze slijt, dit komt door het warmteverlies wat vrijkomt bij het transporteren van stroom richting het stopcontact.

De mantel wordt zo steeds dunner. De kernen blijven zoals benoemd hun functie vervullen maar dat is ook precies waar het risico zit. Of door de vrijkomende warmte ontstaat er brand, maar er kan ook brand ontstaan door kortsluiting. Kortsluiting vind plaats wanneer kernen van verschillende kabels elkaar raken.

Wacht dus niet langer en neem direct contact op!

Vervangen elektra

Elektra vervangen woning

Zoals eerder behandeld is het verstandig om je elektra te controleren wanneer je een woning heb uit de jaren 30, 60 of 70. Maar eigenlijk is het altijd verstandig om dit te controleren. Ook voor het zicht is het een stuk mooier om je elektra te laten vervangen. In de meeste huizen die voor deze eeuw zijn gebouwd werd de elektra namelijk op de muur geplaatst. Dit is voor het zicht minder mooi.

Tegenwoordig wordt de elektra weggewerkt in de muur. Boven het plafond of onder de vloer. Volledig afhankelijk van uw situatie. Nog een goede reden om uw elektra eens goed onder handen te nemen. Neem contact op met Vision Totaalbouw om de mogelijkheden door te nemen!

Wat kost elektra vervangen?

De kosten voor het vervangen van elektra zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste nemen wij hier met u door. De prijs wordt voornamelijk gevormd door:

 • Het oppervlak waarvan de elektra vervangen moet worden.
 • Om hoeveel ruimtes gaat het?
 • Moet de groepenkast ook vervangen worden?
 • Moeten er extra stopcontacten gemaakt worden?
 • Hoeveel stopcontacten moeten er gemaakt worden?
 • Moeten er extra groepen worden aangelegd?
 • Moet er nieuw schakelmateriaal worden aangebracht?
 • Moet de elektra worden weggewerkt?

Al deze factoren hebben invloed op de prijs. Neem contact op met Vision Totaalbouw voor een offerte op maat!

Elektra vervangen jaren 70 woning

Elektra vervangen jaren 70 woning

Een woning met bouwjaar (en bouwstijl) uit de jaren 70, ze komen steeds meer beschikbaar op de markt en ze zijn nog in trek ook. De woningen gekenmerkt door de vaak wat grotere kavels, ruime benedenverdieping al zijn de bovenverdiepingen bij een jaren 70 verhoudingsgewijs krap. De elektra in een jaren 70 woning is vaak flink veroudert. Het is daarom altijd raadzaam om te controleren wat voor elektra er in de woning aanwezig is. 

Het kan zijn dat de elektra al bestaat uit koper. Maar het kan ook zijn dat de kern van de elektra bestaat uit aluminium. Indien deze bestaat uit aluminium lees dan verder onder elektra vervangen jaren 60. 

Bestaat de elektra van uw jaren 70 woning uit koper? Dan is het nog steeds raadzaam om te checken op de verschijnselen. Ziet u de verschijnselen die eerder omschreven zijn nog niet? Dan nog is het raadzaam om door een expert van Vision Totaalbouw uw elektra te laten controleren. Dit omdat koperen elektra een levensduur heeft van 30 tot 50 jaar. Als in uw jaren 70 woning koperen elektra aanwezig is kan het dus zijn dat de levensduur inmiddels is verstreken. Het is dan echt raadzaam hier door een professional naar te laten kijken en indien nodig te vervangen. 

Neem direct contact op met een professional.

Elektra vervangen jaren 60 woning

Elektra vervangen jaren 60 woning

Woningen gebouwd in de jaren 60, ze zijn na de tweede wereldoorlog als paddenstoelen uit de grond geschoten. Snel te bouwen woningen om het woningtekort na de oorlog op te vangen. Het ging dan ook meer om snel en goedkoop, dan om goed en duurzaam. Deze huizen kenmerken zich doordat het vaak op het eerste oog minder aantrekkelijk zijn. Het gaat vaak om rijtjeshuizen. Maar wel huizen die functioneel zijn ingericht. 2 of 3 verdiepingen, met een tuin, een V-dak, beperkt geïsoleerd en kozijnen van vurenhout.

Welbekende aandachtspunten bij het aanschaffen van een jaren 60 woning zijn daarnaast de mogelijke aanwezigheid van asbest en eventueel betonrot.

Wat echter vaak vergeten wordt is de staat van de elektra. Ondanks dat deze zeker in een jaren 60 woning vaak nog zichtbaar aanwezig zijn. (Wat betreft zichtbaarheid en het wegwerken van de elektra, hier gaan we nader op in onder elektra vervangen jaren 30 woning).

Een woning die gebouwd is in de jaren 60, is eigenlijk altijd voorzien van elektra met een kern van aluminium. Omdat de laatste jaren deze vorm van elektra wordt gezien (en ook is gebleken) als brandgevaarlijk, adviseren wij altijd om deze elektra zo snel mogelijk te laten vervangen. Niet alleen omdat de levensduur inmiddels ruimschoots is verstreken, maar ook zeker omdat deze vorm van elektra echt heel brandgevaarlijk is gebleken! 

Neem direct contact met ons op voor een advies op maat!

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.
Elektriciteit aanleggen door Visiontotaalbouw

Elektra vervangen jaren 30 woning

U heeft een mooie woning uit de jaren 30, recent aangekocht of wellicht woont u er al even! Een prachtige bouwstijl, net wat u zocht. De kenmerkende hoge plafonds tot vaak wel 3 meter hoog, vaak van origine echt een balkenplafond! (Misschien inmiddels weggewerkt met een tussenplafond, ook dit kunnen wij terugbrengen in originele staat, neem contact op met Vision Totaalbouw) Ook zijn deze jaren 30 woningen vaak voorzien van erkers aan de voor-, achter en / of zijkant. 

De authenticiteit van deze woningen komt vaak terug in de en-suitedeuren met glas-in-lood, een originele schouw in een groene buurt.

Met deze speerpunten is elektra is vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt terwijl het in de huidige samenleving met alle apparaten die we gebruiken toch een steeds grotere rol speelt. Gelukkig werken de stopcontacten en alle voorzieningen, denk je misschien. Het nadeel aan een woning uit de jaren 30 is echter dat de elektra hoogstwaarschijnlijk ook uit deze tijd stamt. 

In deze periode van bouwen werden huizen nog voorzien van elektra bedrading met een aluminium kern. Echter tegenwoordig wordt deze bedrading als onveilig beschouwd. Deze bedrading is namelijk vaak aan te duiden als de veroorzaker van woningbranden.

Doordat de aluminium kerndraden van de elektra naar mate van tijd uit elkaar gaan staan, wat zorgt voor extra warmte en snellere slijtage van de mantel is het risico op brand uitermate groot. Wij adviseren dan ook altijd om deze elektra na te laten kijken. Het kan immers zo zijn dat deze in de loop van de tijd is vervangen door bewoners die er in die tussen tijd hebben gewoond. Maar de kans is groter dat deze ook niet aan de elektra hebben gedacht en dat de originele elektra gewoon nog aanwezig is. 

Neem daarom zo snel mogelijk contact op met Vision Totaalbouw.

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Zoals de naam al aangeeft zijn wij gespecialiseerd in totaalbouw. Bent u opzoek naar een bedrijf voor complete renovatie van uw huis, dan bent u bij Visontotaalbouw aan het juiste adres. Ook voor kleine reparaties of storingen staan wij voor u klaar! 

Waarom kiezen voor ons?

 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Storingsdienst
 • Binnen 2 uur op locatie
 • Gecertificeerde medewerkers
 • Altijd garantie op papier
 • Tot 20 jaar garantie op onze diensten

Portfolio / Recente klantcases

Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Wees geen vreemde, laat van je horen!

Neem volledig vrijblijvend contact op voor een gratis advies op maat voor uw specifieke situatie
Vrijblijvend contact