Lekkage plat dak | De specialist in totaalbouw
Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Met spoed een dakdekker nodig voor uw lekkage?

Wij staan 24/7 voor u klaar!
Bel ons elk moment van de dag voor uw spoedklus

Lekkage bitumen dak
Lekkage bitumen dak

Lekkage plat dak

Er is niets zo vervelend als een lekkage, water wat uw huis in lekt en de oorzaak is soms lastig te achterhalen. Het achterhalen van lekkages is soms makkelijker gezegd dan gedaan. 

Direct in contact om uw lekkage op het platte dak te laten nakijken/repareren. 

Lekkage plat dak opsporen

Wanneer u een lekkage heeft is het net als het oplossen van een politiezaak, volg de sporen en de boosdoener komt al gauw naar voren. De belangrijkste sporen bij het opsporen van een lekkage zijn natuurlijk de zichtbare sporen. Hierbij moet u denken aan de vochtplekken en de plaatsen waar het water zichtbaar naar binnen komt.

Lekt het water rond de schoorsteen, dan gaat het om een schoorsteen lekkage. Lees in dat geval verder op onze pagina schoorsteen lekkage.

Wanneer het water of de vochtplekken zijn in uw woning of pand met een plat dak, dan zit u hier goed. In het geval van een lekkage onder een deel van het huis met een plat dak is het opsporen vaak al een stuk eenvoudiger. De kans is dan aannemelijk dat er op uw platte dak een probleem is ontstaan.

Gecertificeerde dakdekkers van Visiontotaalbouw
Lekkage dak
Waterschade plafond

Oorzaak lekkage plat dak

Nu vastgesteld is dat de oorzaak van de lekkage is ontstaan op het platte dak, zijn we een stuk dichter bij de oplossing van de oorzaak van de lekkage. De oorzaak van lekkages op het platte dak van uw huis zijn voornamelijk onder te verdelen in onderstaande categorieën.

Ten eerste en meteen de meest voorkomende oorzaak is versleten dakbedekking. Versleten dakbedekking, dakbedekking dus waarvan de levensduur is verlopen gaat loslaten. Daarmee is dakbedekking op het platte dak, waarvan de levensduur is verlopen,  de meest voorkomende oorzaak van een lekkage op het platte dak.

Een tweede veel voorkomende oorzaak op het platte dak is, niet goed aangebrachte dakbedekking. Ook dit is een veel voorkomende oorzaak van lekkage op het platte dak. Dit komt veel voor wanneer voor een spotprijs een beunhaas dakdekker is ingehuurd. Deze zogeheten beunhazen voeren voor een prikkie werkzaamheden uit, maar de kwaliteit is over het algemeen dramatisch. Waardoor er in veel gevallen soms al binnen enkele maanden, lekkages kunnen ontstaan op het platte dak. Garantie? Daar hoeft u bij deze beunhazen niet voor aan te kloppen.

Een derde veel voorkomende oorzaak bij lekkage op het platte dak is het splijten van de naden. Deze kan verband houden met de tweede oorzaak, door het niet juist aanbrengen van de dakbedekking op het platte dak kan er lekkage ontstaan op de naden. Maar de naden zijn en blijven nou eenmaal het gevoeligste punt van de dakbedekking op uw platte dak. Deze belangrijke verbindingsstukken tussen de dakbedekkingsdelen krijgen nou eenmaal het meest te verduren en zullen daarom ook als één van de eerste hersteld moeten worden.

Maar er zijn ook nog andere minder voor de hand liggende oorzaken. Om de oorzaak van de lekkage op uw platte dak te achterhalen, kunt u het beste gebruik maken van een gratis dakinspectie. Een dakinspectie bij Visiontotaalbouw is altijd geheel gratis!

Achterhaal nu de oorzaak van de lekkage op uw platte dak door meteen een gratis dakinspectie in te plannen!

Lekkage plat dak

Lekkage plat dak repareren

Het repareren van een lekkage op het platte dak kunt u het beste over laten aan een expert. Zoals zojuist benoemd zit de oorzaak van uw lekkage op het platte dak voornamelijk vast op drie factoren.

Deze drie factoren hangen nauw met elkaar samen. Het gaat namelijk om ofwel; dakbedekking waarvan de levensduur is beëindigd, dakbedekking die niet juist is aangebracht en / of dakbedekking waarvan de lasnaden los geraakt zijn door het vroegtijdig verlopen van de levensduur of het niet juist aanbrengen van deze lasnaden.

Het repareren van een lekkage op het platte dak bestaat dus ook voornamelijk uit het vervangen van de dakbedekking in het geval van het verlopen van de levensduur.

In het geval van beschadigde lasnaden, moeten deze vervangen worden en / of opnieuw gebrand worden.

Dit zelfde geldt eigenlijk voor het geval wanneer dakbedekking onjuist is aangebracht, let echter goed op wanneer dakbedekking verkeerd is aangebracht is het lang niet altijd mogelijk om dit te herstellen. Vaak is het nodig om in ieder geval een nieuw stuk dakbedekking toe te passen en in sommige gevallen moet zelfs heel de dakbedekking weer vervangen worden.

Denk er dus goed over na voordat u, het vervangen van de dakbedekking op uw platte dak door de eerste de beste beunhaas laat uit voeren!

Neem contact op met Visiontotaalbouw! Wij hebben reeds jarenlange ervaring met het vervangen, repareren en aanbrengen van dakbedekking op platte daken!

Kosten lekkage plat dak 

De kosten voor het oplossen van een lekkage op uw platte dak kunnen nogal uiteenlopen. Dit wordt namelijk bepaald door de omvang van de oorzaak. Is het hele dak aan vervanging toe? Dan kunnen de kosten verhoudingsgewijs snel oplopen. Wanneer bijvoorbeeld alleen de naden vervangen hoeven te worden, valt het weer erg mee.

Kortom neem contact op met Visiontotaalbouw, wij voeren geheel kosteloos een dakinspectie uit en bieden u een duidelijk beeld van de staat van uw dak en maken een vrijblijvende offerte op.

Neem direct contact op, voor een offerte op maat!

Hoe kan u ons contacteren?

Telefonisch
contact

2

Offerte

aanvragen

3

Mail 

contactmoment

4

Contact formulier website

Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Wees geen vreemde, laat van je horen!

Neem volledig vrijblijvend contact op voor een gratis dakinspectie. Geen voorrijkosten! 
Vrijblijvend contact