Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Je dak aan vervanging toe?

 • Neem volledig vrijblijvend contact op voor een gratis dakinspectie
 • 24/7 inzetbaar
 • Geen voorrijkosten!
 • Gecertificeerde dakdekkers
 • Meer dan 9 jaar ervaring
 • Uw dak ons vakmanschap
Vrijblijvend contact
Dakpannen
Dakpannen vervangen

Dakpannen

Wat is er nou mooier dan je eigen huis met als dakbedekking dakpannen? Niets toch? Maar net als met de banden van je auto zijn deze pannen slijtagegevoelig. Al denk je er waarschijnlijk iets minder over na. De APK keuring is een verplicht gegeven vanuit de overheid en zo weet je altijd of je auto nog in goede staat is.

Voor je huis en dak zijn deze keuringen een stuk minder verplicht maar zeker niet minder belangrijk. Je moet er niet aan denken dat de plaats waar al je persoonlijke eigendommen liggen opgeslagen en volledig is bekleed met meubels en de vloeren voorzien van vloerbedekking, laminaat of andere mooie afwerking.

Gelukkig is er iets vergelijkbaars als de APK-keuring. Bij Visiontotaalbouw hebben we dan ook de dakinspectie in het leven geroepen. De dakinspectie is helemaal gratis en brengt voor u dan ook geen kosten mee. Lees verder op onze pagina gratis dakinspectie.

Dakpannen leggen

Dakpannen vervangen

Het vervangen van dakpannen is een belangrijk onderdeel van onderhoud aan je huis. Hierbij is het belangrijkste dat je het vervangen van je dakpannen op tijd doet. Verderop op deze pagina lichten we de meest voorkomende redenen toe wanneer dakpannen vervangen moeten worden. Het vervangen van dakpannen is belangrijk om je kostbaarste bezit te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf.

Wanneer dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen, het is eigenlijk net zo vanzelfsprekend als het vervangen van uw banden. Maar wanneer moet je eigenlijk je dakpannen vervangen?

Veel mensen zijn met dit fenomeen veel minder bekend. Daarom nemen wij u op deze pagina mee door de meest voorkomende redenen om uw dakpannen te vervangen.

De eerste en meest voor de hand liggende reden voor het vervangen van dakpannen is dat ze versleten zijn. Dakpannen liggen door weer en wind op het dak. Zo is er door regenval sprake van erosie, waardoor er langzaam steeds een laagje van de pannen slijt. Maar ook door vorst, bij het uitzetten en krimpen van de pannen, kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Deze scheurtjes vullen zich met water en bij het bevriezen daarvan zullen de pannen beetje bij beetje gaan scheuren. De pannen worden poreus, dit is de eerste en meest voorkomende reden om uw dakpannen te vervangen.

De tweede en inmiddels ook veel voorkomende reden is het verlopen van de levensduur. Voor ieder type dakpan is een levensduur vastgesteld. Deze is vaak bij het kopen of leggen kenbaar gemaakt. Deze levensduur zorgt ervoor dat u voor het ontstaan van problemen, zoals lekkages uw dak kunt vervangen. Wij adviseren altijd aan het einde van de levensduur van de pannen om uw pannen te vervangen. Wanneer u langer wacht neemt het risico op lekkages toe, en dat wilt u voorkomen toch? Weet u niet wat de levensduur van uw dakpan is? Plan een gratis dakinspectie in om de staat van uw dak nauwkeurig te bekijken. Lees meer op onze pagina gratis dakinspectie.

De derde en laatst veel voorkomende reden is dat u het esthetisch beeld van uw woning wilt veranderen. Wilt u uw woning weer een frisse look geven? Dan is het vervangen van uw dakpannen een goede optie! Misschien een andere kleur dakpan, een andere vorm dakpan of juist iets unieks. Het is allemaal mogelijk.

Neem direct contact op met Visiontotaalbouw voor een advies op maat!

Dakrenovatie

Dakrenovatie dakpannen

Eens in de zoveel jaar is het dan ook echt tijd voor een dakrenovatie dakpannen. Bij een dakrenovatie dakpannen komt een hoop kijken. Het is altijd verstandig om met regelmaat een dakinspectie in te plannen. Een dakinspectie is altijd gratis. Door een dakinspectie kunt u de staat van uw dak nauwlettend in de gaten houden en bent u altijd op de hoogte of er renovaties, vervangingen of reparaties aan zitten te komen.

Een dakrenovatie dakpannen kan bestaan uit verschillende onderdelen maar niet altijd zijn alle onderdelen nodig. Vervangt u namelijk tijdig uw dakpannen? Dan is het vervangen van het dakbeschot vaak niet nodig. Vervangt u tijdig uw dakbeschot? Dan is het vervangen van de isolatie niet nodig.

Daarom is het belangrijk om tijdig een gratis dakinspectie in te plannen. 

Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Een vast onderdeel van een dakrenovatie dakpannen is het vervangen en dus leggen van de dakpannen. Wanneer u, uw dakpannen tijdig vervangt is het niet nodig om het dakbeschot of zelfs de dakisolatie te vervangen.

Bij het leggen van dakpannen werken we bij VIsion Totaalbouw volgens een vast principe. Hierbij wordt eigenlijk altijd dezelfde volgorde toegepast.

 • Afhalen dakpannen;
 • Inspectie dakbeschot;
 • Vervangen noodzakelijk?
 • Dan verwijderen dakbeschot;
 • Afvoeren dakbeschot;
 • Inspecteren isolatie;
 • Vervangen noodzakelijk?
 • Dan verwijderen isolatie;
 • Afvoeren isolatie;
 • Aanbrengen nieuwe isolatie;
 • Aanbrengen nieuw dakbeschot;
 • Leggen dakpannen.


Vanzelfsprekend wordt dakbeschot en dakisolatie alleen vervangen wanneer er sprake is van rot of andere schade aan deze delen van het dak. Of natuurlijk als uw wens is om deze delen van het dak meteen mee te nemen bij het leggen van de dakpannen. Het dak is dan natuurlijk al open en het is qua kosten beter om dit meteen mee te nemen.

Dakpannen laten leggen? Neem direct contact op met Visiontotaalbouw! 

Wat kost dakpannen vervangen

Het leggen van dakpannen lijkt een hele operatie. Vanzelfsprekend bent u benieuwd wat het u gaat kosten om uw dak weer tiptop in orde te krijgen, die nieuwe look van uw huis te genereren of om de komende jaren weer met zekerheid droog te zitten.

De kosten voor het leggen van dakpannen hangen van een aantal factoren af. Onderstaand sommen we de belangrijkste kostenbepalende factoren voor het leggen van dakpannen voor u op.

De kosten voor het leggen of vervangen van uw dakpannen wordt voornamelijk bepaald door:

 • Het oppervlak van uw dak;
 • Of meer vervangen moet worden dan alleen uw dakpannen;
 • Het type dakpan dat u wilt laten leggen (verschil van prijs tussen verschillende dakpannen);
 • Het type dakbedekking wat verwijdert wordt (asbest is vanzelfsprekend duurder af te voeren);
 • Eventuele bijkomende werkzaamheden.

Om een goede inschatting te geven wat het kost om uw dakpannen te laten leggen of vervangen, kunt u het beste contact opnemen met Vision Totaalbouw.

Neem direct contact op voor een offerte op maat.

Waarom wij elk project tot een succes maken

expert

Ervaren en deskundige vakmensen

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen. Zo ben je verzekerd van een perfecte uitvoering van je dakrenovatie.

Kwaliteit en garantie

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en leveren altijd kwaliteit. Daarom bieden wij ook garantie op onze werkzaamheden. 

Persoonlijke aandacht en advies

Bij Visiontotaalbouw sta jij als klant centraal. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies, zodat jouw nieuwe dak volledig aan jouw wensen voldoet.

Transparante communicatie

Bij Visiontotaalbouw vinden wij open en transparante communicatie erg belangrijk. Wij informeren je daarom altijd duidelijk en helder over de voortgang van de werkzaamheden.

efficiënt

Snelle en efficiënte uitvoering:

Wij begrijpen dat een dakvervanging veel impact kan hebben op je dagelijkse leven. Daarom zorgen wij voor een snelle en efficiënte uitvoering, zodat jij weer snel kunt genieten van een veilig en mooi nieuw dak.

Wat wij geloven

De nasmaak van slechte kwaliteit blijft veel langer hangen dan de zoete smaak van een laag prijsje.
Gratis dakinspectie laten uitvoeren

Wees geen vreemde, laat van je horen!

Neem volledig vrijblijvend contact op voor een gratis dakinspectie. Geen voorrijkosten! 
Vrijblijvend contact